Организиране на събития

Всеки, който има желание може да направи събитие във VarnaLab. Добре е да проверите за свободни дати в календара по-долу. Ако датата е свободна, пишете ни във Facebook страницата или по някой от начините описани в Контакти.

Повече информация може да прочетете на страницата Как да публикувам събитие? намираща се в нашето WIKI.

Календар със събития

Предстоящи събития

Rails Girls Varna Study Group

Поредната Rails Girls сбирка, но която ще се запознаем с регулярните изрази и ще видим колко са полезни при валидирането на въведени от потребителя данни.

PHP Varna April 2018

Време е да организираме срещата на групата за Април.

Датата ще бъде отново 26-ти от 19:30, а мястото както обикновено ще бъде VarnaLab.

Вашите предложения за лекции за тази и следващите срещи са абсолютно добре дошли. Можете да използвате формата тук: https://bit.ly/phpvarna-speakers

Спонсор:

JetBrains, компанията разработваща PhpStorm, отново е на линия като спонсор. Благодарение на тях отново ще имате щанс да спечелите лиценз за PhpStorm. В томболата ще могат да участват само тези от вас, които се отбележат тук или в meetup.com и присъстващи на самото събитие.

Не забравяйте да се присъедините към групата и да се отбележите в събитието в Meetup.com:
https://www.meetup.com/phpvarna/events/249842463/

-----------------------------------------------------------

It’s time to organize the April meetup. The date is going to be 26th and the time 19:30. The place as you might have guessed is VarnaLab.

Talks suggestions for this month and future meetups are absolutely welcome! You can propose a talk here: https://bit.ly/phpvarna-speakers

Sponsor:

JetBrains, the makers of PhpStorm, are back as sponsors Thanks to them you will have the chance to win a license for PhpStorm. Only people who have checked-in here or at Meetup.com and attend the event will be able to participate in the raffle.

Don’t forget to join the community and RSVP on the Meetup.com as well:
https://www.meetup.com/phpvarna/events/249842463/

Техника и битове: LoraWan, Arduino/Микроконтролери

Това е периодично събитие, обикновено в края на седмицата, по време на което ще се занимаваме с различни неща от сферата на техниката и разбира се ще разпуснем от ежедневието.
Всеки е добре дошъл да се включи или дори само да гледа/учи.

VarnaLab за всички, всички за VarnaLab

Месец май започва с почивен ден и вероятно много хора ще си вземат отпуск за цялата седмица, за това е най-подходящо месечната среща да я проведем на 9-ти. Така или иначе вече срещите ще са доста по-кратки и приятни, така че се надяваме повече хора да присъстват.

Събитието е отворено и всеки може да присъства и участва, тъй като дейността на #VarnaLab е публична. Основната цел на ежемесечните срещи е да обсъдим дневния ред и да разпуснем от ежедневието в приятна компания. Срещата обикновено е всяка първа сряда на месеца и протича горе-долу по този начин:

- събираме членския внос, за членовете, които предпочитат лично да внесат пари, но при възможност, моля да използвате https://varnalab.org/donate
- обявяваме резултатите от гласуванията с анкети
- обсъждаме ако има нещо важно, заложено в дневният ред и което не може го гласуваме с анкета

Онлайн гласуването драстично намалява времето за обсъждане, тъй като повечето въпроси са предварително ясни и гласувани и само най-важното, което наистина трябва да се дискутира е на дневен ред. Така срещите ще са значително по-кратки. Моля, влезте в Slack канала #polls и вижте активните анкети, за да гласувате. Ако нямате покана за Slack, вземете си такава на https://slack.varnalab.org/ , тъй като вашият глас е важен за развитието на организацията.

Връзка към картата с дневния ред за текущия месец:
https://trello.com/c/hBR3MpOh

Виж всички изминали събития

Кой е в Лаба?

    Температурата в лаба

    Виж мобилната версия затвори